Burun eti ameliyatı burun eti büyümesine bağlı olarak nefes alma şikayetlerin ortaya çıkması durumunda yapılır. Nefes zorluğu yaşayan hastaların sıklıkla ilk başvurdukları yöntem problemin sebebini araştırmak yerine, geçici olarak burun spreyleri ile nefesi rahatlatmak şeklindedir.

Ancak nefes almanızı kolaylaştıran bu burun açıcı spreylerin uzun süreli kullanılmasında bu tür spreylere bağımlılık durumu oluşabilir.

Bu bağımlılık durumunda ortaya çıkan “Rhinitis Medicamentosa” probleminde ya da CPAP tedavisinde hasta toleransını arttırmak amacıyla da Burun Ameliyatı yapılabilmektedir.

Burun eti büyümesi olan hastalarda, en sık görülen şikayetler geceleri ağzı açık uyuma, gündüzleri nefesi burun yerine ağızdan alma, sık yaşanan boğaz ağrıları, kronik yorgunluk ve faranjit ve eforsuzluktur.

Bu hastalar burundan nefes almakta zorlandıkları için tempolu yürüyüşlerde bile çok erken yorulur ve çoğunlukla bu nefes sorunları yüzünden profesyonel olarak spor yapamazlar. Nefes şikayetlerinin kalıcı olması durumunda, burun tıkanıklığı tedavisi amacıyla minimal burun eti küçültme işlemleri yapılmaktadır.

Ameliyat nasıl yapılır?

Burun eti ameliyatı, gelişen teknoloji ve ileri cerrah yöntemler sayesinde artık çok daha konforlu bir şekilde uygulanmakta ve hastalar hızlıca iyileşerek sosyal hayatlarına devam etmektedir.

Ameliyat lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir.

Doku direnci ölçen, dokuya fazla enerji vermeden akımı kendisi kesen, modern radyo frekans aletleri ile işlem çok kolay ve komplikasyonsuz olarak yapılabilmektedir.

Burun eti ameliyatı, genellikle birkaç dakika sürmektedir.

Beraberinde endoskopik sinüzit ameliyatı Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Kıkırdak Eğriliği Ameliyatı gibi ameliyatlar yapıldığında ameliyat süresi uzamaktadır.

Burun eti büyümesinin riskleri nelerdir?

Burun eti büyümesinin en büyük riski, nefes zorluğu ve burun tıkanıklığına yol açmasıdır. Burun tıkandığında kişi ağızdan nefes almaya başlamaktadır. Özellikle uyku sırasında bu durum daha fazla risk oluşturur. Vücudun ihtiyacı olan oksijen akciğerlere ulaşmaz ve oksijen yetmezliği sorunu ortaya çıkar. Vücut ve iç organlar uyku sırasında dinlemez. Bu problemi yaşayan kişiler çoğunlukla sabah uyandıklarında kendilerini aşırı yorgun hissederler.

Gece nefes zorluğu sırasında, uyku apnesi denilen gece solunumun durması sorunu yaşanabilir. Uyku apnesi ciddi bir problemdir ve kalp krizi gibi hayati sorunlara da zemin hazırlayabilir.

İlaç tedavisi burun eti büyümesi sorunlarına kalıcı bir çözüm yaratmadığından, günümüzde oldukça kolaylaşan cerrahi müdahale ile bu sorunların sebep olduğu şikayetlerden kurtulmak mümkündür. Tek seansta aynı anda yapılabilen cerrahi müdahale ile burun tıkanıklığı probleminden kurtulabilen hastalar, ameliyattan sonra aynı gün taburcu edilebilir.

Burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi ameliyatından önce, hastalarda enfeksiyon bulunmaması gerekir. Hastalar, operasyonun bir hafta öncesinden itibaren kan sulandırıcı ilaçlar almayı kesmelidir.

Burun eti ameliyatı sonrası tampon gerekir mi?

Burun eti ameliyatı sonrasında, burun etlerinde ilk 7 gün şişme olmaktadır. Bu süre boyunca burun etlerinin şişerek nazal septuma temas etmesi durumunda, burun içerisinde yapışıklık olabilmektedir. Bazı kliniklerde burun eti ameliyatı sonrasında eriyebilen burun tamponları kullanılırken; bazı kliniklerde birkaç saat durmak üzere lokal anestezi sıvısı emdirilmiş pamuklar burun içine yerleştirilebilir. Beraberinde deviasyon ameliyatı yapılmadıysa, burun tamponu ya da burun içi silikon splint kullanılması gerekli değildir.

Yazımıza oy verir misiniz?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 Oy verildi, Ortalama: 5,00)
Recent Posts
Comments
  • Muzaffer Ateş
    Cevapla

    Merhabalar hocam ben yaklaşık 10 gün oldu ameliyat olalı benim size sorum tamponu aldıkları gün gayet rahat nefes alabiliyodum ama şuan nefes alma düzeyi ilk gün gibi değil ara ara açılıyo biraz kapanıyo tabi burnumun içinde kabuk tutmuş ufak yaralarda mevcut öğrenmek istediğim nekadar süre sonra rahat nefes alabilicem yada şuan rahat nefes alamamam anormalmı ? bugün ameliyatın 10 günü ama ben halen gece yatınca burnumdan nefes alarak yatamıyorum 10 sene ağızdan nefes alarak alışmamın etkisimidir yoksa halen burnda problemmi var saygılar hocam…

Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Start typing and press Enter to search

Fotoğraf Analizi

    ×
    Randevu Al


      ×
      Doktorumuza Sorun

        ×
        Photo

          ×
          Appointment


            ×
            Ask Question

              ×
              Vereinbaren Sie einen Termin


                ×
                Stellen Sie eine Frage

                  ×
                  Fotoanalyse

                    ×
                    Havuzda Burun KırılmalarıBurun Estetiği

                    Messenger

                    Ask a Doctor

                    WhatsApp

                    Şimdi Ara