mezoterapi-nedir

Mezoterapi cildimize yaptığımız bir doping gibi düşünülebilir. Cildimizin yenilenmesini sağlayacak ilaçlar küçük miktarlarda cildin içine verilmesi işlemine mezoterapi denir. Cilt yüzeyine sürülen ürünlere kıyasla çok daha etkili olmasının nedeni de tam olarak budur. Böylece cilt iyileşmesi için etkili maddelerden en kısa sürede faydalanabilecek teması sağlar.

Mezoterapi cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

Yüz mezoterapisinde uygulama öncesinde cilt güzelce temizlenir, dezenfekte edilir. Sonrasında anestezik (ciltte uyuşma sağlayan) krem sürülür. Yüz mezoterapisi için hazırlanan karışım çok küçük ve ince iğnelerle cilt içine veya üstüne verilir.

Yüz mezoterapisi sonrası cilt nasıl gözükür?

Yüz mezoterapisi  sonrası cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur.

Yüz Mezoterapisi Nasıl Etkili Olur?

Yüz  mezoterapisi yönteminde cildin yenilenmesini sağlayan hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cildin içine ve altına çok küçük iğnelerle uygulanır. Bu faydalı moleküllerin cildin direk içine verilmesi nedeniyle cildi uyarmış oluruz. Cildin kendi tamirini oluşturması için gerekli molekkülleri cilde temin ettiğimiz için de yenilenme ve gençleşme hızlıca oluşur. Mezoterapi ile cildin genç görünmesini sağlayan kollajen ve elastin üretimi arttırılır, ciltte nemlenme artar ve cilt tüm katmanlarıyla yenilenir.

Mezoterapi Hakkında Merak Edilenler

Mezoterapinin yüz bölgesinde kullanılma nedenleri nelerdir?

Yüzümüz, sürekli açıkta olduğu için, vücudumuzun diğer bölgeleriyle kıyaslandığında dış ortamdan gelen hasarlara (özellikle güneş, hava kirliliği, darbeler vsvs) çok daha fazla maruz kalmaktadır. Geçen zamanın, yaşlanmanın da etkisiyle cildimizde donuklaşma başlar, cildimiz parlaklığını yitirir. Mezoterapi gibi ürünlerin tek kullanım alanı cildi güzelleştirmek değildir;

* Spor sakatlıkları

* Cilt Hastalıkları

* Kronik Ağrılar gibi nedenlerle

* Yara tedavisi (felç ve diabet gibi hastalıklarda)

ayrıca selülit, vücut yağ azaltılması, vücut şekillendirme, kilo kaybetmek için de kullanılır.

Mezoterapinin yüzümüzdeki etkileri nasıldır?

Yüz cildinin elastikiyet kaybını ve sarkmasını engeller.

Yüzün yorgun görünümünü giderir.

Sigara içenlerde oluşan cilt hasarını engeller.

Yaz öncesi güneş ışınlarının zararlarına karşı önlem almak ya da

Yaz sonrası güneşten zarar görmüş ciltleri düzeltmeyi sağlar.

Mevcut lekeleri azaltır.

Sivilce, yanık ve yara izlerini azaltır.

Yüz mezoterapisi ne sıklıkta uygulanır?

Yüz mezoterapisi başlangıçta hastanın cilt sağlığına göre 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrasında ise 3-6 ayda bir kez yapılacak küçük tekrar uygulamalar ile kalıcı etki korunur. Yüz mezoterapisi sonuçları bir kaç gün sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.

Yüz mezoterapisi başka yöntemlerle birlikte uygulanabilir mi?

Yüz mezoterapisinin cildi yenileyen lazer, radyofrekans ile birlikte uygulanması çok daha başarılı sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Dolgu işlemlerinden önce veya sonra yüz mezoterapisi yapılması ciltteki sarkmaların ciddi şekilde giderilmesini sağlar, ayrıca yapılan dolgu işleminin kalıcılık süresini uzatır.

Mezoterapi yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle bu uygulamanın bir doktor tarafından yapılması gerektiğini bilmelisiniz. Bir güzellik merkezinde yapılan ve doktorun kendi uygulamadığı hiç bir işleme asla onay vermemelisiniz. Kullanılan Mezoterapi ürünlerinin markasını mutlaka sorun, hekiminizle neden bu markayı tercih ettiğini konuşun. Bu ürünlerin Amerikan FDA uyumlu olup olmadığını sorun.

Mezoterapi uygulaması ağrılı mıdır?

Mezoterapi yaparken kullanılan iğneler o kadar küçüktür ki, görürken bile zorluk yaşarsınız. Uygulama öncesinde alınan önlemler sayesinde de, bunlar uyuşturan kremler kullanmak, soğuk kompres uygulamak gibi, neredeyse hiç ağrı duymazsınız.

Mezoterapi herkese yapılabilir mi?

Mezoterapi yaş ve cins ayrılığı gözetmeden herkese yapılabilir.

Yüz mezoterapisi kimlere uygulanmaz?

Yüz mezoterapisi hamilelere, emziren annelere, derisinde aktif enfeksiyonu olan ve uygulanan maddelere karşı alerjisi olanlara yapılmaması gerekir.

Yüz mezoterapisinde hangi yan etkiler görülebilir mi?

Yüz mezoterapisinde önemli yan etkiler görülmez. İşlemden sonrasında kızarıklık oluşur, bazı hastalarda bir gün sonra noktasal tarzda hafif morluklar olabilir. Bu morluklar sıklıkla makyajla kapatılabilir küçüklüktedir. Nadiren alerji ya da enfeksiyon görülebilir. Bu durumda alerji ilaçları ile kolayca tedavi edilir.

Mezoterapi saç dökülmesini engeller mi?

Evet mezoterapi saç dökülmesini gerçekten engeller. Saç köklerinin sağlıklı hale gelmesini ve daha güçlü olmasını sağlar. Saç ekimi konusu özellikle erkeklerde önemli bir soru işareti olarak kabul edilmektedir. Çok yoğun miktarda saç kaybı yaşamış erkeklerde işlemin kendisi de stres oluşturmakta, uygulama sonrasındaki iyileşme dönemi ve görüntü de ayrıca stres oluşturmaktadır. Bu nedenle saç dökülmesi sorunu olan insanların, tüm saçlarını kaybetmeden önce bir takım önlemler alması birincisi saç ekimine başvurma ihtiyacını ortadan kaldıracak, ikincisi korunan saçlar nedeniyle kelleşmenin yaratacağı üzüntü  ortadan kalkacak, üçüncüsü de saç ekimi masrafları, saç ekiminin kendine ait biraz önce bahsedilen streslerinden kurtulunmuş olacak.

Saç mezoterapisi nasıl etkili olur?

Mezoterapinin ilk etkisi saç dökülmesini durdurmaktır. Erkek veya kadın, hangi nedenle olursa olsun, saç dökülmesinin nedeni kafa derisinde meydana gelen kan damarlarında azalma, beslenme ve dolaşım bozukluğudur.

Saç mezoterapisi cildin içindeki beslenme ve dolaşım bozukluğunu doğrudan hedefe yönelik olarak düzelttiği için saçlardaki dökülmeyi çok yüksek oranda durdurur.

Saç mezoterapisi mevcut saçların kalitesini artırır mı?

Evet, mezoterapi saç kalitesini belirgin şekilde artırmaktır. Kafa derisinde sağlığını yitiren ancak henüz dökülmeyen, incelmiş, bebek saçı gibi duran tüycüklerin veya birbirine yapışan, uçuşan ince telli saçlara çok olumlu etkiler sağlar. Böylece bu sağlıksız saçların kalın ve sağlıklı saçlara dönüşmesi mümkün olur.

Bu bilgiler eşliğinde saç dökülme veya saçlarda cansızlaşma olmadan saçılarında canlılık ve parlak amaçlayan birçok insan için de mezoterapi etkilidir.

Saç mezoterapisi yeni saç oluşumunu sağlar mı?

Evet, saç mezoterapisinin en önemli etkilerinden biri de budur. Saç köklerini bitkisel hayattan çıkarır, canlılıklarını korumalarına rağmen saç üretemeyen saç hücrelerine uyarı sağlar. Bu özelliği ile saçsız gibi görünen alanların bile harekete geçmesi sağlanabilir.

Saç Mezoterapisinde Seanslar Nasıl Planlanır:

1-Tek seansta bile kişi fayda görür. Ancak uzun etkili ve kalıcı bir etki için en az 4-5 seans tavsiye edilir.

2- Seanslar haftada 1 yapılır.

3- Çok yoğun dökülmelerde seanslar haftada 2 kez bile yapılabilir.

4- Mezoterapi, dökülmesi yoğun olmayan sadece daha canlı ve parlak saçlar isteyen kişilerde 2-3 hafta aralıklarla yapılacak birkaç seans yeterlidir.

5- Kadınlarda ise saç dökülmesine neden olan bir hastalık varsa öncelikle bunun tedavisi plananır. Bu tedaviyle birlikte yapılan mezoterapi sonrası idame tedavileri yılda 3-4 kez  yeterli olacaktır.

Yazımıza oy verir misiniz?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 Oy verildi, Ortalama: 5,00)

Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Start typing and press Enter to search

Fotoğraf Analizi

    ×
    Randevu Al


      ×
      Doktorumuza Sorun

        ×
        Photo

          ×
          Appointment


            ×
            Ask Question

              ×
              Vereinbaren Sie einen Termin


                ×
                Stellen Sie eine Frage

                  ×
                  Fotoanalyse

                    ×

                    Messenger

                    Ask a Doctor

                    WhatsApp

                    Şimdi Ara